Mitt livs värsta utskällning … i särklass … har jag fått av Mikael Tornving.

Jag var hemma hos Mikael för att fotografera honom i samband med en intervju i ett magasin. Vi tog lite olika bilder – såklart (bland annat bilden här intill). Efter en stunds fotograferande bad jag Mikael att göra som de gör i Parlamentet – den där ronden då de skäller ut varandra. Självklart ville jag inte missa de klassiska ”Tornvingska” gesterna och uttrycken som jag sett på teve.Mikael var först skeptisk, men efter en stunds tjatande gav han med sig och sa: ”Från och med nu menar jag inte vad jag säger!” Och sedan kom den! Mitt livs värsta utskällning.

Gravallvarlig och med sin militäriskt bestämda stämma förklarade Mikael på 5 minuter hur fotografen i hans vardagsrum var värd mindre än smutsen under hans skor … och hur jag inte skulle ha några som helst förhoppningar att bli betraktad eller behandlad som något annat än skräp i framtiden, vare sig av honom eller andra. Med en rejäl klump i halsen sa jag efter en stund: ”Nu har jag de bilderna jag behöver”. Blixtsnabbt bytte Mikael ansiktsuttryck och sa: ”är du okej?” Jag svarade ”Absolut!”. Efter plåtningen tog vi en kopp kaffe i Mikaels kök, pratade om motorcyklar och vilket sätt att vika en T-shirt som är det rätta. Allt var som tidigare, skönt …

Säga vad man vill men … jag har i alla fall ett roligt jobb (även om jag får skäll ibland).

/T

BILDEN: Mamiya 645AF med ett Phase one-bakstycke. 80 normal, 60sek, f8. Bildfilen är på 34 mb. Ljusk’e4lla: En softbox snett uppifrån vänster på cirka tre meters avstånd.
Share Button