Mitt livs första bild. För ganska precis 30 år sedan köpte jag en systemkamera. En Pentax ME Super. Jag hade precis börjat utveckla ett fotointresse. Tidigare hade jag lånat min pappas kameror. Men som 13-åring var det tydligen dags att ta steget fullt ut och köpa en egen.

Min pappa har alltid haft ett stort fotointresse och har genom åren tävlat mycket och vunnit både Svenska och internationella titlar. Så här i efterhand kan jag se att mitt kameraköp delvis var för att få min pappas uppmärksamhet och bekräftelse.  Men det ändrar ju inte det faktum att jag på grund av detta idag arbetar som fotograf och stortrivs med det.

Första rutan

Bilden är alltså det allra första rutan på den allra första filmen jag stoppade i min egna kamera. Bilden är tagen vid en sjö lite utanför Nässjö. Själva motivet är en fågel som, om man tittar lite noggrant på bilden, sitter i trädet (det vita suddet).

Jag brukar visa den här bilden när jag är ute och föreläser eller leder workshops. Vitsen med att visa gamla, dåliga bilder är att understryka att vi alla har varit nybörjare en gång.

Har du inte själv tittat på din första på ett tag så gör det – det är en bra känsla.

#tobiasfischer  #fotograftobiasfischer #fotograf #photography  #stockholm #sweden

https://tobiasfischer.se