Visste du att du kan studera foto på Harvard. Ja, DET Harvard. USA:s äldsta lärosäte har alltså en 12-stegs fotoutbildning. Utbildningen finna bara online. Men om du är villig att betala några kronor så kan du få ett diplom med en Harvardlogga på.

Utbildningen har funnits sedan 2013 och cirka 400 000 studenter har genomgått utbildningen. Utbildningen sägs ska ta ungefär 10-15 timmar och genomföra. Utbildningen innehåller allt från teknisk kunskap om kameran till bildbehandling.

Vill du veta mer så finns kursen ”The Digital Photography course” här och Harvards underlag för utbildningen finns här.

Personligen så tycker jag att det vore lite coolt att ha ett Harvarddiplom på väggen på kontoret. Om jag får tid över och känner mig inspirerad så ska jag gå kursen. Jag återkommer i så fall med en recension här på bloggen.

Harvard vs Moderskeppet

Skulle det däremot vara så att du känner att du kan leva ett långt och lyckligt liv utan att ha ett Harvarddiplom på väggen så rekommenderar jag Moderskeppets kurser. Inte fullt lika creddigt men minst lika bra (läs mycket bättre).

Moderskeppet är ett utbildningsföretag som gör riktigt bra onlineutbildningar på svenska. Kurserna sträcker sig från allt från fotografering, till ljussättning och kurser i alla grafiska programvaror … på alla nivåer … och mycket mer. Lärarna på Moderskeppet är fotografer, filmare, bildbehandlare från branschen. Duktiga pedagoger med massor av kunskap i sina respektive ämnen. Helt klart värt att kolla in om du törstar efter kunskap.

 

#tobiasfischer  #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige @elinchrom_ltd  #elinchrom @elinchrom @aifoab #aifo #moderskeppet @moderskeppet #harvard #education #utbildning

https://tobiasfischer.se