Allt ljus på Assistancekåren

Det känns extra bra att fotografera åt företag som arbetar med att hjälpa människor. Den här gången var det Assistancekårens tur. Nej, de är inte läkare eller sjuksköterskor men man känner sig ganska så utsatt när man sitter där i bilen som bestämt sig för att inte rulla en enda meter till. Jag är för övrigt glad att jag hade assistans under fotograferingen – det var mycket prylar att ha koll på (tack Tommy).

Det som verkligen slår mig när jag arbetar med så stora föremål som bilar och lastbilar är hur otroligt mycket ljus det går åt. På fotograferingen igår använde jag lite mer än 5 000 W/S … vilket är mycket. Så när jag skriver allt ljus på Assistancekåren – så menar jag det. Jag använde 7 stycken blixtar med lite varierande effekt. Så det blinkade rejält i garaget där vi fotograferade.

 

Stora ljusformare

När man ska fotografera bilar eller andra stora blanka saker så behöver man för utom mycket ljus också stora ljusformare. I filmen så kan man se två stycken Octa-softboxar (åttakantiga ljusformare). Diametern på dessa är 190 cm. De är normalt gigantiska – men i jämförelse med lastbilen ser de jättesmå ut.

Så två 190 Octa-softboxar, en 90×110 softbox, två stycken 50×130 softboxar samt två stycken Lastolite Skylite med blixtar bakom hjälptes åt att skapa snygga blänk och fina toningar i plåten från lastbilen.

 

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #tethertools @tethertools #betterwhenyoutether @elinchrom_ltd #elinchrom @elinchrom @aifoab #aifo #assistancekaren @assistancekaren #bärgningsbild #trafik #reklam #bts #movie #film

https://tobiasfischer.se

By | 2017-02-17T07:50:16+00:00 170217|14 Comments

14 Comments

 1. Lasse Parbring
  Lasse Parbring 170217 at 08:30 - Reply

  Man blir nyfiken på resultatet 😊

 2. Tony Ryman
  Tony Ryman 170217 at 09:22 - Reply

  Ja vill gärna se resultatet med 🙂

 3. Tony Ryman
  Tony Ryman 170217 at 10:21 - Reply

  Häftigt att se, inte ofta man plåtar så stora saker väl? 🙂

  • Tobias Fischer - Fotograf

   Nej, lastbilar plåtar jag inte varje dag – men det är ju det som är bäst med att vara fotograf, stort och smått, högt och lågt! 👍

 4. Tobias Fischer
  Tobias Fischer 170217 at 12:12 - Reply

  Missa inte “filmen” från fotograferingen.
  https://youtu.be/Z96qwkiNXss

 5. Tobias Fischer - Fotograf

  Missa inte “filmen” från fotograferingen.
  https://youtu.be/Z96qwkiNXss

 6. Niclas Lundin
  Niclas Lundin 170217 at 12:38 - Reply

  Jag vill se den/de färdiga bilderna

 7. Anders Fredriksson

  Fan va kul! Verkligen vägens hjältar! Inte det lättaste att fota heller.

Leave A Comment

arton + tio =