• Sting - Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm

Sting får årets Polarpris

Eftersom Sting idag presenterades som en av årets Polarpristagare så tänkte jag passa på att publicera en gammal bild på honom här på bloggen. Lite för att säga grattis.

Sting har varit lite av en musikalisk husgud hos mig sedan jag var i tonåren. På den tiden var det såklart The Police. Men jag fortsatte att lyssna på honom även när han lämnade bandet. Apropå att lämna band – så var Sting en av anledningarna till att jag blev ”kickad” från Backyard Babies en gång för länge sedan. Så nu när han blir belönad för sin musikaliska insats så känns det lite extra bra.

Sting och Dominic blev pepp

Fotograferingen av den här konserten var ungefär som alla andra konsertfotograferingar. Man befinner sig mellan scenen och kravallstaketet längst fram tillsammans med 30 andra fotografer. Det normala är att man får fotografera under de första tre låtarna och så var det även den här gången. Skillnaden på den här konserten jämfört med alla andra jag fotograferat genom åren var att jag fick kontakt med artisterna.

Det var nämligen så att ALLA andra fotografer plåtade Sting – och bara honom. Jag däremot som är ett stort fan av Stings dåvarande gitarrist Dominic Miller ägnade även honom en del tid. Detta såg och uppskattade Dominic- vilket gjorde att han showade lite för mig. Kollade i kameran, pekade i kameran. Kom fram till scenkanten där jag stod. Detta såg Sting och han blev nog lite pepp av Dominics showande och hängde på. Vilket gjorde att jag gick från konserten med precis de bilderna jag ville ha.

 

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #sting #polarpriset #polarmusicprice #dominicmiller #backyardbabies

https://tobiasfischer.se

Av |2017-02-07T18:48:10+01:00170207|

Titel

Till toppen