Fotograf Tobias Fischer – Fotograf Stockholm – Porträtt – Mode – Produkter https://tobiasfischer.se Tue, 12 Nov 2019 09:35:24 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Åk på inspirationsresa till Zanzibar https://tobiasfischer.se/2019/06/ak-pa-inspirationsresa-till-zanzibar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ak-pa-inspirationsresa-till-zanzibar https://tobiasfischer.se/2019/06/ak-pa-inspirationsresa-till-zanzibar/#respond Thu, 20 Jun 2019 06:57:42 +0000 https://tobiasfischer.se/?p=23216 I november kommer jag och artisten/låtskrivaren Peter Hallström att åka på en inspirationsresa till  Zanzibar för att coacha dig att bli bättre på det du gör. Oavsett om du är kreativ i ditt yrke eller på din fritid så vill vi hjälpa dig att utvecklas. Det finns fortfarande några platser kvar - så är du [...]

Inlägget Åk på inspirationsresa till Zanzibar dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
I november kommer jag och artisten/låtskrivaren Peter Hallström att åka på en inspirationsresa till  Zanzibar för att coacha dig att bli bättre på det du gör. Oavsett om du är kreativ i ditt yrke eller på din fritid så vill vi hjälpa dig att utvecklas. Det finns fortfarande några platser kvar – så är du intresserad av att följa med är det dags att boka nu. Mer information om hur man bokar finns här.

 

Inspirationsresa med 60 års erfarenhet

Jag och Peter har tillsammans över 60 års erfarenhet av att jobba i kreativa yrken. Jag som fotograf/grafisk formgivare och Peter som artist/låtskrivare. Zanzibarresan kommer att ge alla möjlighet att få enskild tid med mig eller Peter för samtal och coachning och dessutom kommer gruppen att ha gemensamma samlingar där man kan dela tankar och problem man har i sitt kreativa utövande.

 

Vill du ta bättre bilder? Vill du utveckla ditt låtskrivande? Eller kanske både och?

Att arbeta med det man älskar och att dessutom ha möjlighet att göra det på en paradisö är något som många drömmer om. Den här resan gör det möjligt. Är du intresserad av fotografi/bildkonst, att skriva musik/poesi, så har du nu möjligheten att göra det och få professionell hjälp och inspiration samtidigt som du njuter av en underbar semester.

Jag och Peter Hallström (låtskrivare, artist och musiker) finns på plats för att coacha, tipsa och inspirera. Du behöver inte vara proffs … vi möter dig på nivån du befinner dig och hjälper dig med det du känner känns viktigt för din kreativa process.

Jag är yrkesfotograf sedan 25 år och jag har arbetat med allt från dokumentärfotografi till mode och produktfotografering. Jag arbetar också som lärare/föreläsare och håller i kurser och workshops. Vill du läsa mer om vem jag är och vad jag gör så kan du göra det här.

Peter Hallström är en erfaren och superduktig låtskrivare – både musik och text. I hans katalog finns låtar som Håll mitt hjärta (Björn Skifs), Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer) och Viskar en bön (Peter Jöback). Det finns också många bra låtar på hans tre soloplattor “Brev från en förlorad son”, “Nåd” och ”Hoppet kvar”. Peters sajt finns här. 

 

Zanzibar Retreat Hotel

Hotellet är beläget på Matemwe Beach, en av de längsta och finaste stränderna på Zanzibar.  Hotellet är känt för sin trevliga personal, personliga service, utsökta mat och för lugn och ro. Det här är det perfekta målet för en inspirationsresa och en prefekt plats att låta din kreativitet flöda! Titta gärna på hotellets sajt här.

 

Upplägg – sol, bad och kreativitet

Varje dag efter frukosten erbjuds ett inspirationspass med Peter och/eller mig. Du får en uppgift att genomföra under dagen. Dagtid finns vi tillgängliga för samtal och coachning i ditt arbete. På kvällen, till desserten, samlas vi och delar med oss av upplevelser under dagen. Ett par kvällar berättar jag och Peter om hur vi jobbar och tänker med våra egna projekt.

 

När?

Avresa 9/11 från Arlanda och återresa 17/11. Vi åker med Turkish Airlines.

 

Senaste anmälningsdatum

1 juli 2019. Du anmäler dig till info@zanzibarretreat.com. Rubrik: “Zanzibar med Peter och Tobias”.  Efter den 30 april får du en faktura på 2 000 kr att betala som anmälningsavgift.  Information om betalning av resterande kostnader kommer senare.

 

Priser per person och rumsstandard

Sea view (2 rum) 23 500 kr inkl moms
Standard (8 rum) 19 900 kr inkl moms
Garden view (2 rum) 18 500 kr inkl moms

I priset ingår, del i dubbelrum med halvpension (frukost och fyra-rätters middag) under sju dygn på Zanzibar Retreat Hotel. Flygresa t o r Arlanda – Zanzibar. Transfer till och från hotellet.  Tillkommer: dryck, lunch och dricks.

(Med reservation för eventuella prisändringar pga exempelvis dollarkursen.)

 

Priser, datum och annan viktig information finns här.

 

Inlägget Åk på inspirationsresa till Zanzibar dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2019/06/ak-pa-inspirationsresa-till-zanzibar/feed/ 0
Att köpa en ny kamera https://tobiasfischer.se/2019/04/att-kopa-en-ny-kamera/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=att-kopa-en-ny-kamera https://tobiasfischer.se/2019/04/att-kopa-en-ny-kamera/#respond Mon, 15 Apr 2019 17:33:16 +0000 https://tobiasfischer.se/?p=22514 Jag får ofta frågan "Vad ska jag köpa för kamera?" och jag svar alltid efter bästa förmåga. Det man bör veta är att jag inte är en kameraförsäljare - jag är fotograf -  så jag kan bara utgå från den utrustningen jag jobbar med det jag vet generellt om kameror. Det nog är ungefär som att [...]

Inlägget Att köpa en ny kamera dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Jag får ofta frågan “Vad ska jag köpa för kamera?” och jag svar alltid efter bästa förmåga. Det man bör veta är att jag inte är en kameraförsäljare – jag är fotograf –  så jag kan bara utgå från den utrustningen jag jobbar med det jag vet generellt om kameror. Det nog är ungefär som att fråga en Formula 1-förare vad man ska köpa för bil. Säkert har föraren tankar kring bilköp men man riskerar onekligen att skjuta lite över målet.

 

Köpa-kamera-frågor

Det finns ett fyra frågor du bör ställa dig innan du går och köper en ny kamera.

1. Vad får det kosta? Det finns mycket kompetenta kameror även i de lägre prisklasserna – och man måste ju börja någonstans. Så bara för att du inte har 50 000 kronor på kamerakontot behöver det inte vara kört.

2. Vad ska jag fotografera? Att veta om man ska fotografera fåglar, fiskar, insekter eller stjärnor har självklart betydelse för vilken utrustning man väljer. Ta en ordentlig funderare på vad du gillar att fotografera.

3. Hur ska bilderna användas? Om dina bilder primärt ska publiceras digitalt – Facebook/Instagram/sajt så klarar sig alla moderna kameror prestandamässigt. Tänker du däremot göra stora tavlor av dina fotografier krävs det att du tänker till lite. Kamerans upplösning (megapixlar) och ett skarpt objektiv är nödvändigt för att du ska få det att funka.

4. Stillbilder och film? De flesta nya kameror har en bra funktion för att spela in rörliga bilder. Ska man däremot filma till exempel i slow motion så ställs lite högre krav på bildhastighet (frame rate). Så lite extra research om du har speciella saker du vill filma.

 

Mina kameratips

När jag tipsar om kameror ger jag alltid följande tips. Om du vill ha en systemkamera (DSLR) så är det vettigt att köpa en Nikon eller en Canon. De har otroligt stora tillbehörsutbud och de har gjort yrkeskameror länge. De vet vad de gör. Om du vill köpa en spegellös systemkamera så har jag personligen en förkärlek för Panasonics Lumixmodeller.

 

De har gjort jobbet åt dig

Sajten Jen reviews har gjort en riktig genomgång av vad man bör tänka på när man ska köpa kamera. De har också test av kameror och tillbehör … så har du funderingar på vad du ska köpa för kamera så kan det vara ett bra ställe att börja på. Här finns svaren på alla dina frågor.

Glad kamerashopping.

 

Inlägget Att köpa en ny kamera dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2019/04/att-kopa-en-ny-kamera/feed/ 0
Följ med Peter och mig till Zanzibar https://tobiasfischer.se/2019/02/folj-med-peter-och-mig-till-zanzibar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=folj-med-peter-och-mig-till-zanzibar https://tobiasfischer.se/2019/02/folj-med-peter-och-mig-till-zanzibar/#respond Thu, 21 Feb 2019 07:44:05 +0000 https://tobiasfischer.se/?p=22479 Vill du ta bättre bilder? Vill du utveckla ditt låtskrivande? Eller kanske både och? I mitten på november får du chansen – på paradisön Zanzibar.  Att arbeta med det man älskar och att dessutom ha möjlighet att göra det på en paradisö är något som många drömmer om. Den här resan gör det möjligt. Är [...]

Inlägget Följ med Peter och mig till Zanzibar dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Vill du ta bättre bilder? Vill du utveckla ditt låtskrivande? Eller kanske både och? I mitten på november får du chansen – på paradisön Zanzibar. 

Att arbeta med det man älskar och att dessutom ha möjlighet att göra det på en paradisö är något som många drömmer om. Den här resan gör det möjligt. Är du intresserad av fotografi/bildkonst, att skriva musik/poesi, så har du nu möjligheten att göra det och få professionell hjälp och inspiration samtidigt som du njuter av en underbar semester.

Jag och Peter Hallström (låtskrivare, artist och musiker) finns på plats för att coacha, tipsa och inspirera. Du behöver inte vara proffs … vi möter dig på nivån du befinner dig och hjälper dig med det du känner känns viktigt för din kreativa process.

Själv är jag yrkesfotograf sedan 25 år och jag har arbetat med allt från dokumentärfotografi till mode och produktfotografering. Jag arbetar också som lärare/föreläsare och håller i kurser och workshops. Vill du läsa mer om vem jag är och vad jag gör så kan du göra det här.

Peter Hallström är en erfaren och superduktig låtskrivare – både musik och text. I hans katalog finns låtar som Håll mitt hjärta (Björn Skifs), Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer) och Viskar en bön (Peter Jöback). Det finns också många bra låtar på hans tre soloplattor “Brev från en förlorad son”, “Nåd” och ”Hoppet kvar”.

 

Zanzibar Retreat Hotel

Hotellet är beläget på Matemwe Beach, en av de längsta och finaste stränderna på Zanzibar.  Hotellet är känt för sin trevliga personal, personliga service, utsökta mat och för lugn och ro. Det här är det perfekta stället att låta din kreativitet flöda! Titta gärna på hotellets sajt här.

 

Upplägg

Varje dag efter frukosten erbjuds ett inspirationspass med Peter och/eller mig. Du får en uppgift att genomföra under dagen. Dagtid finns vi tillgängliga för samtal och coachning i ditt arbete i form av ”råd från hängmattan”. På kvällen, till desserten, samlas vi och delar med oss av upplevelser under dagen. Ett par kvällar berättar jag och Peter om hur vi jobbar och tänker med våra egna projekt. En dag besöker vi den lokala skolan för en kreativ workshop tillsammans med barnen.

 

Vad kostar det då?

Priser, datum och annan viktig information finns här.

Inlägget Följ med Peter och mig till Zanzibar dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2019/02/folj-med-peter-och-mig-till-zanzibar/feed/ 0
Nominerad till Svenska designpriset https://tobiasfischer.se/2017/09/nominerad-till-svenska-designpriset/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nominerad-till-svenska-designpriset https://tobiasfischer.se/2017/09/nominerad-till-svenska-designpriset/#respond Tue, 12 Sep 2017 16:30:58 +0000 https://tobiasfischer.se/?p=22218 Jag har blivit nominerad till Svenska designpriset. Eller ... nja ... inte jag personligen men bilder som jag tagit. Byrån YouMe Agency och jag tog tillsammans fram bilder åt varumärket INITI som använder bilderna i sin kommunikation. Hoppas jag att vi bidrag vinner? Ja, det skulle vara superroligt. Tror jag att vi vinner? Svårt att säga - [...]

Inlägget Nominerad till Svenska designpriset dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Jag har blivit nominerad till Svenska designpriset.

Eller … nja … inte jag personligen men bilder som jag tagit.

Byrån YouMe Agency och jag tog tillsammans fram bilder åt varumärket INITI som använder bilderna i sin kommunikation.

Hoppas jag att vi bidrag vinner?
Ja, det skulle vara superroligt.

Tror jag att vi vinner?
Svårt att säga – det är flera riktigt bra bidrag.

Är jag nöjd med att vi är nominerade?
Ja, det känns mycket smickrande.

Lite extra roligt för mig personligen är det att INITI:s bidrag har blivit nominerat i kategorin: Bildkommunikation – Foto.

 

Svenska designpriset

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Tävlingen är öppen för inhouse- och reklambyråer, förlag, informatörer, tidningar, webbyråer och grafiska formgivare.

Tävlingen är indelade i kategorierna: Redaktionell, Information, Identitet, Reklam, Digital, Bild och Event med vardera underkategorier. Sammanlagt blir det tjugofem olika tävlingskategorier samt Juryns pris, Årets Våghals och Svensk Design Hedersgalleri. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Om du vill rösta eller bara titta på de andra bidragen så kan du göra det här: Klicka här!

Här finns också fler av bilderna jag tagit åt INITI. 

Inlägget Nominerad till Svenska designpriset dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/09/nominerad-till-svenska-designpriset/feed/ 0
Att bli bra på bild https://tobiasfischer.se/2017/03/att-bli-bra-pa-bild/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=att-bli-bra-pa-bild https://tobiasfischer.se/2017/03/att-bli-bra-pa-bild/#comments Wed, 29 Mar 2017 07:06:02 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=22046 Bra på bild vill ju alla bli - men de flesta jag möter tycker inte att de blir det. Nästan alla jag fotograferar ogillar därför att bli fotograferade. Den enda gången de tycker att bilderna funkar är när någon tagit dem i smyg - och det är själva hemligheten! Jag kan såklart inte fotografera människorna jag jag [...]

Inlägget Att bli bra på bild dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Bra på bild vill ju alla bli – men de flesta jag möter tycker inte att de blir det. Nästan alla jag fotograferar ogillar därför att bli fotograferade. Den enda gången de tycker att bilderna funkar är när någon tagit dem i smyg – och det är själva hemligheten!

Jag kan såklart inte fotografera människorna jag jag har framför kameran i smyg – jag är ju faktiskt anlitad i just det syftet. Problemet är inte att de vet om att de blir fotograferade. Problemet är att det har en uppfattning om hur de ska posera för att bli snygga på bild.

Vi har alla uppfattningar om hur vi ser ut. Vi tycker att vi är tjocka eller smala. Har stora eller små öron. Ful eller snygg näsa. Allt detta gör att vi utifrån hur vi själva tycker att vi ser ut försöker att förhålla oss till kameran som vi förhåller oss till en spegel. Det funkar inte.

Tre tips för att bli bra på bild

Lyssna på fotografen. Fotografen är den enda som ser hur ljuset träffar dig och om din näsa ser rak eller sned ut.

Ge fotografen tid. Låt fotografen arbeta. Inget blir bra om man slarvar. Det tar tid att sätta ljus och rätt känsla i bilden.

Lita på fotografen. Ta lite tid att lära känna fotografen. Ta en kopp kaffe eller ta ett kort snack innan ni sätter igång och fotografera.

Om man som fotograf känner att man har personens förtroende, att man har gott om tid och att man blir lyssnad på så är det mycket lättare att lyfta fram skönheten hos den man fotograferar.

Värt att tänka på nästa gång du står framför eller bakom kameran.

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #tethertools @tethertools #betterwhenyoutether @elinchrom_ltd #elinchrom @aifoab #aifo #bra #brapabild #bild #modell #fotomodell #snygg #ljus #foto

http://tobiasfischer.se

Inlägget Att bli bra på bild dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/att-bli-bra-pa-bild/feed/ 15
Himmel och helvete https://tobiasfischer.se/2017/03/himmel-och-helvete/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=himmel-och-helvete https://tobiasfischer.se/2017/03/himmel-och-helvete/#comments Fri, 24 Mar 2017 12:49:16 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=22054 Jag är en av dem som upplevt känslan av att ha haft inbrott i mitt hem. Jag blev av med en hel massa prylar. Jag blev bland annat av med hela min kamerautrustning. Det var otroligt jobbigt då och faktum är att det fortfarande är jobbigt. Både ekonomiskt och emotionellt. Men det kunde ha varit [...]

Inlägget Himmel och helvete dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Jag är en av dem som upplevt känslan av att ha haft inbrott i mitt hem. Jag blev av med en hel massa prylar. Jag blev bland annat av med hela min kamerautrustning. Det var otroligt jobbigt då och faktum är att det fortfarande är jobbigt. Både ekonomiskt och emotionellt. Men det kunde ha varit mycket värre.

Tankarna på inbrottet väcktes till liv när jag var ute på fotouppdrag åt Botkyrkabyggen. Det var fyra olika fotouppdrag som skulle utföras på samma dag. Ett av dem var att fotografera ett hus i Tullinge som nyligen eldhärjats.

Vilket helvete

Att bli bestulen på sina ägodelar är verkligen inte roligt men att bli av med allt man äger i en brand måste vara hundra gånger värre. Att ALLT går upp i rök – bokstavligen – måste verkligen vara en fruktansvärd upplevelse – ett rent helvete. Tack och lov var det ingen som dog i branden.

Livet är kantat av motgångar – men tack och lov också medgångar. Tack alla ni som erbjudit mig hjälp när jag har haft det tufft.

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #himmel #helvete #brand #inbrott #olycka #botkyrkabyggen #botkyrka #tullinge #hus #fönster

http://tobiasfischer.se

Inlägget Himmel och helvete dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/himmel-och-helvete/feed/ 7
Plåta på plåtslageri https://tobiasfischer.se/2017/03/plata-pa-platslageri/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=plata-pa-platslageri https://tobiasfischer.se/2017/03/plata-pa-platslageri/#respond Sun, 19 Mar 2017 14:31:37 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=22002 Plåtslageri. Verkstad. Garage. Jag vet inte vad det är men det är något speciellt med den typen av miljöer. Det kanske är lukten av metall eller kanske ljudet av maskiner - men hur som helst så gillar jag det. Jag blir alltid inspirerad när jag är i den typen av miljöer och vill genast börja [...]

Inlägget Plåta på plåtslageri dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Plåtslageri. Verkstad. Garage. Jag vet inte vad det är men det är något speciellt med den typen av miljöer. Det kanske är lukten av metall eller kanske ljudet av maskiner – men hur som helst så gillar jag det. Jag blir alltid inspirerad när jag är i den typen av miljöer och vill genast börja konstruera saker. Bocka, slipa, böja, svetsa, spackla och måla.

Det är inte så ofta jag får möjligheten att fotografera i den typen av miljöer. För det mesta så fotograferar jag  i vackra rum där allt är välstädat och tillrättalagt. Dessutom använder jag så gott som alltid mina Elinchromblixtar. Bilderna tog jag åt varumärket INITI (som jag skrivit om här på bloggen tidigare). Det känns extra roligt att ta lite skitiga, dokumentära bilder som motvikt till de rena, minimalistiska produktbilderna. Kontraster förstärker ju varandra.

Plåtslageri – ett rent hantverk

Att ta dokumentära bilder och göra reportage är kanske inte något man förknippar med min portfolio – men jag gör en hel del jobb av den typen. Att jobba med naturligt ljus och att inte arrangera och påverka mitt motiv är utmanande och jag tror att det gör mig till en bättre fotograf – även i studion. Den här gången var beställningen dessutom svartvita bilder – vilket också är ovanligt för mig.

Att dessutom få träffa och prata med dessa fantastiska hantverkare gjorde inte dagen sämre.

Man brukar ju säga att: “skönhet ligger i betraktarens öga” och så är det verkligen. När plåt, järn, smuts och skräp blir vackert så känns det som att talesättet är bekräftat.

 

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige @aifoab #aifo @initi #initi #naturallight #naturligtljus #dagsljus #metall #plåt #verkstad #platslageri

Inlägget Plåta på plåtslageri dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/plata-pa-platslageri/feed/ 0
Nio fantastiska fotografer https://tobiasfischer.se/2017/03/nio-fantastiska-fotografer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nio-fantastiska-fotografer https://tobiasfischer.se/2017/03/nio-fantastiska-fotografer/#comments Tue, 14 Mar 2017 20:13:25 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=21986 Det här blogginlägget tänkte jag ägna åt att tipsa om nio fantastiska fotografer. Egentligen skulle jag ju vilja skriva mitt eget namn bland de nio men då försvinner poängen lite. Jag vill tipsa om nio fotografer som jag tycker om och vars bilder jag tycker om att återkomma till. Dessutom får jag ganska ofta frågan om vilka [...]

Inlägget Nio fantastiska fotografer dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Det här blogginlägget tänkte jag ägna åt att tipsa om nio fantastiska fotografer. Egentligen skulle jag ju vilja skriva mitt eget namn bland de nio men då försvinner poängen lite. Jag vill tipsa om nio fotografer som jag tycker om och vars bilder jag tycker om att återkomma till.

Dessutom får jag ganska ofta frågan om vilka mina förebilder är. Vilka fotografer jag gillar och var jag tittar när jag behöver inspiration.

Inspiration kan man ju få av en massa olika saker: Musik, väder, film, resor, litteratur, samtal, konst eller helt enkelt genom att titta på andras bilder.

Förutom att det är roligt att titta på bilder så är det väldigt lärorikt. Komposition, exponering, efterarbete, känsla och hur man kan använda färg är bara några saker man kan lära sig av att titta på andras bilder.

Internationella fotografer

De första tre fantastiska fotograferna jag tänkte tipsa om kommer inte från Sverige. Min allra första och fortfarande största favoritfotograf är Annie Liebowitz. Speciellt tycker jag om jobben hon gjorde år Vanity fair. Modefotografen Richard Avedon var också en otroligt bra fotograf. Mycket av det han har gjort är i mitt tycke helt genialiskt. Tyska fotografen Peter Lindbergh står också högt upp på listan över favoriter. Enkelt, lågmält och svartvitt.

Svenska fotografer

Men – gillar jag inga svenska fotografer då? Jo, såklart. Modefotografen Camilla Åkrans är superbegåvad och jag älskar verkligen hennes rena bilder. Fotojournalisten Paul Hansen är stört duktig på det han gör och jag har otrolig respekt för hans arbete. Min namne Tobias Regell är också en modefotograf som har en otrolig känsla för svartvitt – mycket inspirerande.

Vänner som är fotografer

När jag ändå tipsar om fantastiska fotografer så måste jag passa på att nämna tre av mina vänner. Äventyrsfotografen Fredrik Schenholm tar fantastiska bilder på platser som vi vanliga människor aldrig kommer i närheten av. Reklamfotografen Stefan Jönsson är också en personlig favorit. Vi brukar prata om ljus och om motorcyklar när vi ses – och vi tänker olika när det gäller båda. Kul! Prisbelönta porträttfotografen John Hagby och jag har känt varandra i cirka tio år och och han jobbar med allt från mat till porträtt.

 

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #tethertools @tethertools #betterwhenyoutether @elinchrom_ltd #elinchrom @elinchrom @aifoab #aifo #annieliebowitz #richardavedon #therealpeterlindbergh @therealpeterlindbergh #studioakrans @studioakrans #paul_hansen64 @paul_hansen64 #tobiasregell @tobiasregell #schenholmphoto @schenholmphoto #stefanj_photography @stefanj_photography #pictprophoto @pictprophoto

Inlägget Nio fantastiska fotografer dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/nio-fantastiska-fotografer/feed/ 2
Credo – kör i garaget https://tobiasfischer.se/2017/03/credo-kor-i-garaget/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=credo-kor-i-garaget https://tobiasfischer.se/2017/03/credo-kor-i-garaget/#comments Thu, 09 Mar 2017 06:43:49 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=21834 Credo gospel är en av Sveriges äldsta och mest kända gospelkörer och jag blev anlitad att fotografera dem. Bilderna skulle de använda i trycksaker och på sociala medier. Det bestämdes att bilderna skulle tas en tisdagskväll efter att alla slutat jobba. Att fotografera stora grupper men människor är alltid svårt. I det här fallet var det inte [...]

Inlägget Credo – kör i garaget dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Credo gospel är en av Sveriges äldsta och mest kända gospelkörer och jag blev anlitad att fotografera dem. Bilderna skulle de använda i trycksaker och på sociala medier. Det bestämdes att bilderna skulle tas en tisdagskväll efter att alla slutat jobba.

Att fotografera stora grupper men människor är alltid svårt. I det här fallet var det inte de vanliga problemen som uppstod. Normalt kan det vara svårt att få människor att förstå vad man vill eller undvika att någon blundar på alla bilder – nej den här gången var det andra saker som trasslade.

Ett kyligt bemötande av Credo gospel

Det var en solig och för årstiden varm dag när vi skulle ta bilderna. Dessvärre så spelar det ingen roll hur varmt det är på dagen när klockan närmar sig 19.30 och platsen vi valt för fotograferingen var ett öppet parkeringsgarage. Så i tunna sommarkläder trotsade den modiga kören den närmare minus åttagradiga kylan. De lyssnade på min regi om var de skulle stå och var de skulle titta. Trots gåshud och skakande käkar så bet de ihop och gjorde sitt jobb – som sanna fotomodeller. Jag är imponerad!

Om du någon gång får möjligheten att lyssna till en gospelkör sjunga i ett jättegarage bör du ta den – det var supermäktigt.

Här finns körens facebooksida.

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #tethertools @tethertools #betterwhenyoutether @elinchrom_ltd #elinchrom @elinchrom @aifoab #aifo

#credo #credogospel #gospel #photoshoot #bts #choir

http://tobiasfischer.se

 

Inlägget Credo – kör i garaget dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/credo-kor-i-garaget/feed/ 2
Nya numret av Kamera & bild ute https://tobiasfischer.se/2017/03/nya-numret-av-kamera-bild-ute/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nya-numret-av-kamera-bild-ute https://tobiasfischer.se/2017/03/nya-numret-av-kamera-bild-ute/#comments Tue, 07 Mar 2017 05:54:37 +0000 http://tobiasfischer.se/?p=21936 Kamera & bild nummer 3 2017 är ute! Jag tycker alltid att det känns alltid lite nervöst att bli omskriven i en tidning. Det är nog dels en rädsla att bli missförstådd eller felciterad och dels en känsla av "Jante". "Jantelagskänslan" får mig att känna att jag inte är bra nog. Vem vill läsa om [...]

Inlägget Nya numret av Kamera & bild ute dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
Kamera & bild nummer 3 2017 är ute! Jag tycker alltid att det känns alltid lite nervöst att bli omskriven i en tidning. Det är nog dels en rädsla att bli missförstådd eller felciterad och dels en känsla av “Jante”.

“Jantelagskänslan” får mig att känna att jag inte är bra nog. Vem vill läsa om mig? Varför skulle jag vara intressant? Jag är inte bra nog! Jag duger inte! Det blir därför lite som terapi för mig att utsätta sig själv för detta med jämna mellanrum.

Nu när jag sett och läst artikeln känner jag mig lugnare. Jag tycker att journalisterna, redaktörerna och layoutarna på Kamera & bild gjort ett mycket bra jobb.

Omslaget på Kamera & bild

Det är såklart roligt när ett magasin väljer ens bild till omslaget på tidningen. Det är dessutom extra roligt när artikeln i tidningen handlar om mig – inte bara om något jag fotograferat. Omlagsbilden tog jag i samband med mitt fotoprojekt “En bild om dagen 2014”. Bilden föreställer bilar i en rondell i Fittja utanför Stockholm.

Artikeln i sig handlar om allt från hur jag började fotografera till hur jag arbetar idag. Om du inte redan köpt tidningen så är det bara att masa sig iväg till närmaste Pressbyrå eller vad du nu har i närheten och köpa ett nummer. Trevlig läsning!

Här kan du teckna en prenumeration på tidningenoch här kan du titta mer på vad de skriver om.

#tobiasfischer #fotograftobiasfischer #fotograf #photography #stockholm #sweden #nikon @nikon #nikonphotography #nikonsverige @nikonsverige #tethertools @tethertools #betterwhenyoutether @elinchrom_ltd #elinchrom @elinchrom @aifoab #aifo

#kamerabild @kamerabild #foto #fototidning #magazine #cover #omslag #intervju #cars #bilar #rondell #fittja #botkyrka #botkyrkakommun

http://tobiasfischer.se

Inlägget Nya numret av Kamera & bild ute dök först upp på Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm - Porträtt - Mode - Produkter.

]]>
https://tobiasfischer.se/2017/03/nya-numret-av-kamera-bild-ute/feed/ 5