Formar - Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm
INITI Bold - Tobias Fischer - Porträtt, reklam och mode i Stockholm
Legokyrka - Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm
Högtalare - Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm
Reklambilder

Reklambilder är bilder som tar ett steg längre än produktbilder. Bilderna är ofta mer konceptuella och förmedlar mer än en vanlig produktbild. Tanken med bilderna är att sälja en produkt genom att visa den på ett intressantare sätt och inte bara presentera hur den ser ut. Genom att sätta produkten i ett sammanhang, en miljö eller en känsla, kan man skapa effektiva reklambilder.

Under de 25 år som jag har arbetat som fotograf har jag hjälpt såväl små, nystartade företag som stora etablerade bolag med bilder. Jag har bland annat fotograferat åt ICA, Electrolux och AXA. Allt från små chokladbitar till stora lastbilar. Om ditt företag är i behov av bilder – tveka inte att höra av dig.

Innan själva fotograferingen så hjälper jag dig och ditt företag att komma på kreativa idéer för att producera bra bilder. Efter att ha tänkt igenom vilken typ av reklam man vill göra – det vill säga: ”Vad vill du säga till vem?” – så är jag gärna med och putsar på idéerna.

Olika typer av reklamjobb

Bilder på produkter, personal eller miljöer som kommunicerar de värden som du vill ska förknippas med ditt företag och ditt varumärke.

Förutom att göra reklambilder så tar jag även produktbilder. Mer om det kan du läsa här. 

Kontakta mig om du vill ha en offert eller om du vill diskutera ett jobb.

Produktbilder

Idag möter du produktbilder överallt. Om du producerar något måste du ha bilder på det. Att sälja en produkt utan bilder idag är nästintill omöjligt. Vi förväntar oss att kunna se vad det är vi ska köpa, både privat och som företag, och vi ställer allt hårdare krav på att produktbilderna är bra och motsvarar den produkt vi sedan får i handen.

Produktbilder är bilder som är unikt ljussatta, ofta med flera ljuskällor och tagna i studiomiljö. Stilen är ofta clean, minimalistisk så att inget tar fokus från produkten. Bilderna är bearbetade i efterhand så att det inte finns något i bilden som inte ska vara med, till exempel fingeravtryck, damm, veck på tyger eller liknande.

Att ljussätta produktbilder är något av det svåraste man gör som fotograf. Varje produkt har sina problem vid fotograferingen och produkten behöver återges i bilder på ett sätt som sedan stämmer med hur man ser produkten med blotta ögat. Samtidigt ska bilden vara säljande och dra åskådarens blick till produkten. Om du själv får två bilder att välja på kommer din blick automatiskt att dras till den bättre bilden – oavsett om det är två identiska produkter som säljs.

Jag har över 20 års erfarenhet av produktfoto och har tagit bilder på allt från små elkomponenter till flygplan. Det finns ingen produkt jag inte kan ta bra bilder på.
Din produkt kan vara allt från en lastbil till ett gem. Har du en fysisk produkt – då behöver du ha bilder på den. Vill du sälja mer av din produkt? Då är det produktbilder du ska beställa av mig.

Olika typer av bilder på produkter

Image bilder, webbshop, trycksak, reklamannons …

Förutom produktfoto så gör jag även matbilder. Mer om det kan du läsa här.

Om du vill ha hjälp med andra typer av bilder än produktfoto så kan du klicka här och se andra typer av fotouppdrag.

TILLBAKA TILL STARTSIDAN

Reklambilder - Fotograf Tobias Fischer - Fotograf Stockholm