Modeller sökes

Modeller sökes. Jag är i ständigt behov av nya människor att fotografera. Män och kvinnor, unga och gamla (är du under 18 krävs en av dina föräldrars skriftliga samtycke). Främst behöver jag modeller till egna projekt men självklart behöver jag också då och då modeller till jobb. När det gäller mina egna projekt kan det vara allt möjligt. Till exempel en bild på någon som dricker kaffe, en bild på en hand, någon som hoppar över ett staket, en naken kropp, någon som cyklar, vanliga porträtt eller något liknande.

Olika typer av fotograferingar

Testfotografering

Innan jag arbetar med en person som inte är van att bli fotograferad gör jag i princip alltid en testfotografering. Testfotograferingen tar ungefär en timma och går ut på att se hur modellen är framför kameran. Testfotograferingen gör jag för att inte slösa vår tid när det är ”skarpt läge”. Det är viktigt för mig att veta, när det är dags att jobba, hur bekväm personen är framför kameran, att vi har kul och kan göra bra bilder tillsammans. Testfotograferingen kostar inget för modellen.

TFP

Lite då och då så gör jag också TFP-fotograferingar. TFP (Time for prints) går helt enkelt ut på att fotograf och modell byter tid med varandra. Modellen jobbar ”gratis” mot att han/hon får bilder av fotografen och fotografen jobbar ”gratis” mot att han får modellens tid under fotograferingen. TFP gör jag bara med modeller som har fotograferat tidigare och är vana att stå framför kameran. TFP-fotograferingen är självklart ”gratis”.

Egna projekt

När jag använder modeller till mina egna projekt så är behovet väldigt varierande – det beror helt på vilket projekt bilderna ska vara till. Normalt så utgår ingen ersättning till modellen när det är till egna projekt – men det händer – till exempel i form av reseersättning.

Workshops och kurser

Men jämna mellanrum så håller jag i kurser och workshops för andra fotografer. I de fallen kurserna handlar om porträtt/mode/beauty behöver jag såklart också modeller att fotografera och visa olika typer av till exempel ljussättning på. Modeller som deltar i kurser och workshops får ersättning.

Jobb

När jag blir anlitad av en uppdragsgivare och får i uppdrag att boka modell/modeller så har jag självklart i första hand lättast att boka modeller jag tidigare jobbat med. Har jag en modell som jag tidigare arbetat med som överensstämmer med kundens önskemål så blir det väldigt enkelt för mig. När det gäller jobb med en extern uppdragsgivare åtgår alltid ersättning till modellen.

Modeller sökes – vill du jobba med mig?

Skicka ett mail till modell@tobiasfischer.se och skriv några rader om dig själv. Skriv också gärna vilken typ av bilder du skulle vilja ta eller om det är något du absolut inte vill göra. Bifoga ett par bilder på dig själv – gärna någon bild i helfigur och självklar en bild på ditt ansikte.