Porträttfotografering

Porträttbilder är kanske den absolut vanligaste typen av bild. Tidningar, magasin, Instagram och LinkedIn är fulla av dem. Porträttbilden har ett viktigt jobb att göra – för privatpersoner, men också i en persons yrkesroll. Jag jobbar i princip uteslutande med företagskunder. Det vill säga att jag så gott som aldrig fotograferar pass/id-bilder, konfirmander eller bröllop.

Jag ser på porträttbilder i ett vidare perspektiv, som ett sätt att visa vem någon är snarare än att visa hur deras ansikte ser ut. Självklart tar jag ”vanliga” porträtt till företag, organisationer och myndigheter – men när man tar bilderna ett steg längre blir de så mycket mer. Bilder som sedan kan användas som till exempel pressbilder eller bilder i reklam. Med det sagt finns det egentligen inga porträttfotograferingar jag inte kan tänka mig att göra.

Olika typer av porträttfotografering

Redaktionella uppdrag, personalbilder, porträtt till årsredovisningar, författarporträtt, skivomslag, bilder till informationsmaterial eller reklam eller till din portfolio – inga jobb är för stora eller för små. I studio eller på ”location” – i naturligt ljus eller med studioljus – naturligt eller stylat. Jag kan ge dig det du behöver.

Förutom att ta porträttbilder i form av stillbilder så gör jag även showreals och liknande rörligt material. Mer om det kan du läsa här. 

Om du vill ha hjälp med andra typer av bilder än porträttbilder så kan du klicka här och se andra typer av fotouppdrag.

Kontakta mig om du vill ha en offert eller om du vill diskutera ett jobb.

Porträttfotografering

Portrattbilder