Reklam- och produktbilder

Reklam- och produktbilder. Reklambilder är bilder som tar ett steg längre än produktbilder. Det betyder att bilderna är ofta mer konceptuella och förmedlar mer än en vanlig produktbild. Tanken med bilderna är att sälja en produkt genom att visa den på ett intressantare sätt och inte bara presentera hur den ser ut. Genom att sätta produkten i ett sammanhang, en miljö eller en känsla, kan man skapa effektiva reklambilder.

Under de 25 år som jag har arbetat som fotograf har jag hjälpt såväl små, nystartade företag som stora etablerade bolag med bilder. Jag har bland annat fotograferat åt ICA, Electrolux och AXA. Det har varit allt från små chokladbitar till stora lastbilar. Om ditt företag är i behov av bilder – tveka inte att höra av dig.

Innan själva fotograferingen så hjälper jag dig och ditt företag att komma på kreativa idéer för att producera bra bilder. Efter att ha tänkt igenom vilken typ av reklam man vill göra – det vill säga: ”Vad vill du säga till vem?” – så är jag gärna med och putsar på idéerna.

Produktbilder. Idag möter du produktbilder överallt. Om du producerar något måste du ha bilder på det. Att sälja en produkt utan bilder idag är nästintill omöjligt. Vi förväntar oss att kunna se vad det är vi ska köpa, både privat och som företag, och vi ställer allt hårdare krav på att produktbilderna är bra och motsvarar den produkt vi sedan får i handen.

Produktbilder är bilder som är unikt ljussatta, ofta med flera ljuskällor och tagna i studiomiljö. Stilen är ofta clean, minimalistisk så att inget tar fokus från produkten. Jag har över 20 års erfarenhet av produktfoto och har tagit bilder på allt från små elkomponenter till flygplan.

Matbilder. Matbilder är ungefär som produktbilder – i alla fall sett till hur de är att fotografera. Varje rätt (produkt) kräver sitt eget ljus och sin egen stil. Men att fotografera mat är lite extra krävande eftersom maten måste se varm, fräsch och aptitlig ut när man tar bilderna – vilket gör att man dessutom arbetar under tidspress.

Företagsbilder. Företagsbilder är precis vad det låter som – bilder som företag använder i sin kommunikation. Begreppet företagsbilder är stort och innehåller allt från porträttbilder till produktbilder. Fördelen med att anlita en fotograf som har kunskapen att ta alla olika typer av bilder gör att man försäkrar sig om att bilderna får ett enhetligt bildspråk och att företagets bilder håller samma kvalité.

Olika typer av reklam- och produktbilder

Bilder på verksamhet, personalporträtt, lokaler, byggnader och produkter som kommunicerar de värden som du vill ska förknippas med ditt företag och ditt varumärke.

Kontakta mig om du vill ha en offert eller om du vill diskutera ett jobb.